Otvorena nova fabrika kompanije "Yura" u Nišu

Bez autora
Oct 17 2011

Danas je u Nišu otvorena druga fabrika južnokorejske kompanije "Yura" u Nišu koja će proizvoditi kablove za auto-industriju. Fabrika "Yura Šinvon" treća je po redu fabrika kompanije "Yura" u Srbiji, kojaće nova fabrika u Nišu zaposliti 500 radnika. Vrednost investicije iznosi osam miliona evra, a "Yura" je kroz Program za podsticanje investicija Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja dobila podsticaje za zapošljavanje 300 radnika u visini od 10.000 evra po novozaposlenom. Fabrika zauzima površinu od 12.500 kvadratnih metara, ima kapacitet prerade od 300 tona bakra mesečno, a kablovima koji budu proizvedeni u njoj snabdevaće se Yurine fabrike u Rači i Nišu, kao i fabrike u zemljama EU i u Ruskoj Federaciji. U proizvodnji kablova za auto-industriju fabrika će bakar koji će koristiti kao sirovinu nabavljati u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor.

Otvorena nova fabrika kompanije "Yura" u NišuDanas je u Nišu otvorena druga fabrika južnokorejske kompanije "Yura" u Nišu koja će proizvoditi kablove za auto-industriju.

Fabrika "Yura Šinvon" treća je po redu fabrika kompanije "Yura" u Srbiji, kojaće nova fabrika u Nišu zaposliti 500 radnika.

Vrednost investicije iznosi osam miliona evra, a "Yura" je kroz Program za podsticanje investicija Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja dobila podsticaje za zapošljavanje 300 radnika u visini od 10.000 evra po novozaposlenom.

Fabrika zauzima površinu od 12.500 kvadratnih metara, ima kapacitet prerade od 300 tona bakra mesečno, a kablovima koji budu proizvedeni u njoj snabdevaće se Yurine fabrike u Rači i Nišu, kao i fabrike u zemljama EU i u Ruskoj Federaciji. U proizvodnji kablova za auto-industriju fabrika će bakar koji će koristiti kao sirovinu nabavljati u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović predao je predstavnicima fabrike "Jura Šinvon" upotrebnu dozvolu za novu fabriku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik